Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Vadadi Zsolt újabb nemzetközi titulussal gazdagodott

A magyar kendo válogatott szerencsésen megérkezett a XV. Világbajnokság helyszínére, az észak-olasz Novara városába. A csapat túl van az első átmozgató edzésen, ami egyelőre nem a VB küzdelmeknek helyt adó tornacsarnokban, hanem a résztvevők számára gyakorlás céljából kijelölt kisebb dojoban történt.

Jó hír, hogy Vadadi Zsolt a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség elnöke az Európai Kendo Szövetség kincstárnoki pozíciója mellé egy újabb nemzetközi titulust kapott. A magyar elnököt a Nemzetköz Kendo Szövetség auditori bizottságába választotta a Közgyűlés.

A Közgyűlésen a várható nemzetközi kendo eseményeiről is döntöttek. A következő Világbajnokság szervezésétől Dél-Korea visszalépet, ezért 2015-ben Japán ad otthont a versenynek. Korea vélhetően három évvel később, 2018-ban rendezheti meg a soron következő Világbajnokságot.

Pénteken 10 órától a férfi egyéni küzdelmekkel veszi kezdetét a torna. A magyar csapat tagjai közül Dubi Sándor csapatkapitány a sorsolás alapján az orosz Kharchenkoval és a koreai Choi-val került egy poolba. Dubi Attila első ellenfelei a csoportban a román Hentea, és Arends lesznek majd. Babos Gábor a litván Maciulevicius-el és a norvég Bagheri-vel kezdi a versenyzést. Király Norbert csoportjában a cseh Rod mellett nagyon nehéz ellenfelet kapott a koreai Park személyében.

A Világbajnokság élőben az alábbi streamen követhető.

Bánáti Zsombor