Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Megjelent a HISSHO Magazin legújabb száma

Hosszas előkészítő munka után megjelent a Hissho Magazin legújabb száma!

Novemberi magazinunk a korábbinál hosszabb, 60 oldalas munka lett, köszönhetően a színes interjúalanyoknak és annak, hogy a kendo-val foglalkozó írások mellett az iaido szekció is képviselteti magát egy anyaggal. Igyekeztünk a korábban kialakított tematikák mentén haladni, de néhány újdonság is szerepel a lap hasábjain.

Az újság két olyan fejezetet tartalmaz, melynek folytatása a következő számban várható.

Yamaji Masanorival, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség Tiszteletbeli, Örökös Tagjával folytatott beszélgetésünk jól elválasztható. Jelen számunkban kalandos ifjú éveiről és a Japánban eltöltött időszakról mesél a riportalanyunk, míg a következő újságban magyarországi tartózkodásáról és a kendo virágzásáról elmélkedik majd a tanár úr.

A novemberi magazinban megismerkedhetünk Alain Ducarme-val, az Európai Kendo Szövetség elnökével. Ducarme úr első írásában bemutatja a brüsszeli kendo élet legfontosabb helyszíneit és beszél sokrétű, szerteágazó munkájáról, amit a nemzetközi kendo életben tölt be.

Folytatjuk a kendo felszerelés bemutatását célzó cikksorozatunkat. Most a bambusz kardot, a shianit mutatjuk be átfogóan.

Hosszabb írásban foglalkozunk a sikeres XV. Kendo Világbajnoksággal: áttekintjük a legfontosabb pillanatokat és eredményeket, edzői értékeléseket olvashatunk Abe Tetsushitól, Erdélyi Gábortól és Sipos Arankától. Ehhez kapcsolódva, de nem csak a VB-t érintve egy hosszabb beszélgetés is olvasható majd a női kendo válogatott edzőjével.

Az iaido szekció egy érdekes cikkel mutatkozik be. Galyas Gábor írását olvashatjuk Nakayama Hakodoról - és arról, amit nem ismerhettünk róla.

A Magazin elérhető a Szövetség honlapjáról, IDE kattintva, illetve a HÍRMAGAZIN menüpontban is megtalálható.

Bánáti Zsombor