Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Magyarország ott lesz a XXV. Kendo Európa-bajnokságon

A felajánlott támogatásoknak köszönhetően a teljes válogatott keret részt tud venni a berlini kontinensviadalon.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, az április 12-14. között megrendezésre kerülő XXV. Kendo Európa-bajnokságot rendező Német Kendo Szövetség annyira megemelte a verseny részvételi díját, hogy több más nemzettel együtt a magyar csapat részvétele is bizonytalanná vált. A kezdeti komoly nehézségeket azonban a csapat komoly lobbi tevékenységének köszönhetően sikerült leküzdeni, így annyi támogatás gyűlt össze, hogy nem csak a felnőtt keret, hanem a junior csapat is részt vehet a világversenyen. Erről Vadadi Zsolt a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség elnöke adott tájékoztatást hétvégén a válogatott Kokushikan Egyetemmel közös felkészülése során.

Az elnök kiemelte, hogy évről-évre visszatérő probléma a világversenyeken való részvétel a magas költségek miatt. Ennek ellenére a jelenlegi nehéz helyzetben a válogatott nagy odaadással és kitartással munkálkodott azon, hogy minden versenyzőnk ott lehessen az EB-n. A felnőtt csapat tagjai fontosnak tartották, hogy a junior korosztály is részese lehessen a kontinensviadalnak, ezért bővített keret utazhat tavasszal Berlinbe.

A kiutazás költségeinek fedezésére a Magyar Olimpiai Bizottság éves működési és versenyzési támogatása előlegként már rendelkezésre állt, de az összeg a sok magán és céges felajánlásnak köszönhetően, valamint az önkormányzati támogatások megnyerésével vált teljessé. Ahogy Vadadi Zsolt fogalmazott, ezzel az összefogással az első csatát megnyerte a magyar kendo csapat.

A magyar férfi válogatott címvédőként utazhat Németországba. 2011-ben csapat kategóriában aranyérmet szereztek, egyéniben Dubi Sándor is győzedelmeskedett. Lengyelországban a hölgyek is remekeltek, csapatban másodikként zárták az EB-t, egyéniben Bővíz Marina harmadik helyet ért el. 2012-ben is nagy formában vívtak a férfiak a novarai Világbajnokságon és egyedüli európaiként állhattak a dobogóra bronzéremmel a nyakukban.

A XXV. Kendo Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott tagjai:

Férfi csapat
Dubi Sándor csapatkapitány (Szigetközi Junior Kendo Klub) 5. dan
Váradi Ábel (Magyar-Japán Kendo Klub) 4. dan
Babos Gábor (Szigetközi Junior Kendo Klub) 4. dan
Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub) 4. dan
Tóth Balázs (Szegedi Kendo Egyesület) 3. dan
Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub) 2. dan

Női csapat
Bővíz Marina csapatkapitány (Magyar-Japán Kendo Klub) 4. dan
Czimbalmos Mercédesz (Musin Kendo Klub) 4. dan
Tallós Zsófia (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub) 2. dan
Molnár Eszter (Happu Fudo Kendo Klub) 2. dan
Kocsis Barbara (Bakony Kendo és Iaido Klub) 2. dan

Junior csapat
Komjáti Krisztián (Magyar-Japán Kendo Klub) 2. dan
Szemán Bence (Bakony Kendo Klub) 2. dan
Le Hoang Anh (Magyar-Japán Kendo Klub) 2. dan

Edzők
Abe Tetsushi
Sipos Aranka

Bánáti Zsombor

(Fotó: Borsi Tibor)