Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Két magyar bronzérem a Kendo EB első napján

Ma reggel a hivatalos megnyitóval elkezdődött a XXV. Kendo Európa-bajnokság Berlinben. A harminc ország részvételével megrendezendő kontinens viadal első napján máris remek magyar eredmények születtek.

Délelőtt a junior kategória csapatversenyeivel indult a versenyprogram, ahol a Komjáti Krisztián (Magyar-Japán Kendo Klub), Szemán Bence (Bakony Kendo Klub), Le Hoang Anh (Magyar-Japán Kendo Klub) összeállítású magyar csapat 3. helyet ért el. Komjáti Krisztián küzdelmeit Fighting Spirit díjjal is jutalmazták a bírák.

Délután a női mezőny kezdte meg a versenyzést szintén csapat kategóriában. A mieink, Bővíz Marina (Magyar-Japán Kendo Klub), Czimbalmos Mercédesz (Musin Kendo Klub), Tallós Zsófia (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub), Molnár Eszter (Happu Fudo Kendo Klub), Kocsis Barbara (Bakony Kendo és Iaido Klub) nagyszerűen helytálltak és csak úgy, mint a legifjabbak, ők is bronzérmet szereztek.

XXV. Kendo Európa-bajnokság junior csapat kategória:
1. Franciaország
2. Románia
3. Magyarország
3. Olaszország

XXV. Kendo Európa-bajnokság junior egyéni kategória:
1. Abou El Seoud G. (Franciaország)
2. Chirea V. (Románia)
3. Kim D. (Oroszország)
3. Thivolle E. (Franciaország)

XXV. Kendo Európa-bajnokság női csapat kategória:
1. Németország
2. Franciaország
3. Magyarország
3. Hollandia

Holnap egész nap a magyar férfiakért drukkolhatunk, a szombat a férfi csapatversenyek napja. Dubi Sándor (Szigetközi Junior Kendo Klub) , Váradi Ábel (Magyar-Japán Kendo Klub), Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub), Tóth Balázs (Szegedi Kendo Egyesület), Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub) Európa-bajnoki címvédőként indul harcba.

Az EB versenykategóriáinak sorsolását a bajnokság hivatalos weboldalán (http://www.ekc2013germany.de) lehet megtekinteni. A küzdelmek on-line stream-en is nézhetők. A hivatalos EB oldal média menü pontja alatt folyamatosan frissülő képekkel és youtube videók segítségével is követhetjük a versengést.

Bánáti Zsombor

(Fotó: facebook.com/ekc2013germany)